Als fietser aangereden met letsel

Aangereden op de fiets: schadevergoeding

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig
 • Gespecialiseerd in aanrijdingen met letsel

U bent aangereden op de fiets en u wilt daarvoor een schadevergoeding laten claimen. U heeft namelijk letsel opgelopen dat vergoed dient te worden. Als u bent aangereden op de fiets, heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Wij adviseren u om dit te laten claimen door een ervaren jurist.

Aangereden op de fiets: claim uw schadevergoeding

Wij werken 100% gratis voor letselschadeslachtoffers. Onze juristen gaan altijd achter de maximale schadevergoeding aan en eisen tussentijdse voorschotten voor u. Dit scheelt u een hoop energie, tijd en frustrerende juridische discussies. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons wat er is gebeurd. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Aangereden op de fiets: schadevergoeding. Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden

Vraag 1. Aangereden op de fiets en letsel. Welke stappen moet ik nemen?

Antwoord: ga direct na het ongeval naar uw huisarts of het ziekenhuis.

Nadat u bent aangereden op de fiets wilt u een schadevergoeding claimen. Het is dan van belang dat u uw letsel door een arts laat documenteren. Zodat de WA-verzekeraar de relatie tussen uw lichamelijke of psychische klachten en het ongeluk niet in twijfel kan trekken.

Neem daarna direct contact met ons op. Zodat u niet te maken krijgt met financiële problemen door opstapelende rekeningen.

Lees welke stappen u moet nemen als u na een aanrijding op de fiets de schade op de tegenpartij wilt verhalen op de pagina Wat te doen na een aanrijding: 15 stappenplan.

Vraag 2. Aangereden op de fiets: heb ik recht op schadevergoeding?

Antwoord: u heeft bijna altijd recht op een letselschadevergoeding als fietser. Zelfs als het ongeluk uw eigen schuld was.

Bekijk de pagina Fietsers en voetgangers altijd recht op schadevergoeding voor meer informatie.

Vraag 3. Hoeveel bedraagt de hoogte van mijn schadevergoeding?

Antwoord: de hoogte van uw schadevergoeding is nooit van tevoren te bepalen.

Het uiteindelijke schadebedrag is pas te berekenen als u (zo goed als mogelijk) hersteld bent van uw letsel. Onze juristen kunnen wel alvast een schatting voor u maken.

Ga voor meer informatie naar de pagina Hoogte schadevergoeding.

Vraag 4. Wordt er een voorschot uitgekeerd?

Antwoord: ja, onze juristen gaan direct na de erkenning van de aansprakelijkheid over op het claimen van een voorschot.

Als u bent aangereden als fietser heeft u al snel een deel van uw schadevergoeding nodig om bijvoorbeeld uw eigen risico te betalen. Daarom claimen onze juristen zo snel mogelijk enkele voorschotten voor u.

Lees alles over het letselschadetraject op de pagina Hoe verloopt het traject?

Nadat u bent aangereden op de fiets heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Schakel vandaag nog onze 100% gratis juridische hulp in. Daarmee bespaart u uzelf moeizame juridische discussies, kostbare tijd en energie. Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade. Of vul direct het contactformulier in. Vertel ons uw verhaal. We bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Claim uw recht op schadevergoeding

Vraag 5. Waarom is het belangrijk om direct actie te ondernemen?

Antwoord: de rekening voor het eigen risico die u krijgt van uw zorgverzekeraar moet meestal binnen een korte termijn betaald worden.

Als u bent aangereden op de fiets heeft u de schadevergoeding nodig om niet in de financiële stress te geraken door onverwachte rekeningen. Daarnaast kan de WA-verzekeraar de relatie tussen uw klachten en het ongeval in twijfel gaan trekken als u te laat aan de bel trekt.

Lees onze tips voor het claimen van een schadevergoeding na een ongeval op de fiets op de pagina Aangereden: 20 waardevolle tips.

Vraag 6. Kunnen jullie de tegenpartij voor mij aansprakelijk stellen?

Antwoord: ja, onze juristen stellen de tegenpartij voor u aansprakelijk.

Onze juristen regelen alles voor u. Zodat u kunt herstellen van de lichamelijke of psychische klachten die u heeft opgelopen na het verkeersongeval.

Ga voor meer informatie naar de pagina Tegenpartij aansprakelijk stellen.

Vraag 7. Schadevergoeding claimen: hoe onderbouw ik mijn schade?

Antwoord: nadat u bent aangereden op de fiets kunt u een schadevergoeding laten claimen door met bewijsmateriaal te komen, zoals een schadeformulier, foto’s, een aantekening in uw medisch dossier omtrent uw opgelopen letsel, bonnen en rekeningen.

Wij adviseren u om altijd een ervaren jurist in te schakelen om de schadevergoeding te laten claimen na het fietsongeluk.

Lees waarom u beter niet zelf de schade kunt proberen te verhalen bij de WA-verzekeraar van de tegenpartij op de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het?

Vraag 8. Aangereden op de fiets: welke schade komt voor vergoeding in aanmerking?

Antwoord: alle letselschade die u oploopt door het ongeval, zowel lichamelijk, psychisch als materieel.

U kunt hierbij denken aan schade in de vorm van nekklachten, rugklachten of een hersenschudding. Maar ook aan een trauma, angst of verdriet. Daarbij moet er gekeken worden naar de materiële schade, zoals gemiste inkomsten, hulp in het huishouden en ziekenkosten.

Bekijk alle schadeposten op de pagina Overzicht schadeposten.

Nadat u bent aangereden op de fiets heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Schakel vandaag nog onze 100% gratis juridische hulp in. Daarmee bespaart u uzelf moeizame juridische discussies, kostbare tijd en energie. Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade. Of vul direct het contactformulier in. Vertel ons uw verhaal. We bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Claim uw recht op schadevergoeding

Vraag 9. Hoe en wanneer wordt de schadevergoeding uitbetaald?

Antwoord: de schadevergoeding die u krijgt na de aanrijding op de fiets wordt direct op uw eigen bankrekening gestort. Dit gebeurt wanneer u zo (zo goed als mogelijk) hersteld bent van uw letsel.

Kom meer te weten over het claimen van uw schadevergoeding op de pagina Aangereden op de fiets.

Vraag 10. Wat is smartengeld, heb ik daar recht op?

Antwoord: smartengeld is de vergoeding die u krijgt voor de pijn, het verdriet en de (tijdelijk) verminderde levensvreugde die u ervaart door het opgelopen letsel. U heeft altijd recht op smartengeld als letselschadeslachtoffer.

Nadat u bent aangereden op de fiets heeft u recht op een volledige schadevergoeding. Smartengeld na een aanrijding op de fiets wordt vaak door slachtoffers over het hoofd gezien.

Lees alles over de mogelijke schadeposten op de pagina Overzicht schadeposten.

Vraag 11. Beide partijen schuldig; hoe wordt de schadevergoeding berekend?

Antwoord: als u beiden schuldig bent aan het ongeluk wordt er gekeken naar de gemaakte verkeersfouten, de ernst van uw letsel en de betrokken voertuigen.

Bent u door een motorvoertuig geschept? Dan heeft u recht op een schadevergoeding van minstens 50% van de schade. Vaak is de vergoeding na een aanrijding op de fiets zelfs nog hoger.

Bent u in botsing gekomen met een andere fietser? Dan moet er gekeken worden naar de verkeersfouten en de ernst van uw letsel. Maar ook dan kunt u een schadeclaim indienen.

Ga voor meer informatie naar de pagina Fietsers & voetgangers altijd recht op schadevergoeding.

Vraag 12. Mijn schade zelf afwikkelen, is dat verstandig?

Antwoord: nee, het is niet verstandig om uw eigen letselschadezaak af te wikkelen.

De WA-verzekeraar biedt u dan vrijwel zeker een fors lagere schadevergoeding aan dan waar u recht op heeft. Het is ook niet nodig om uw eigen zaak af te wikkelen. U heeft namelijk recht op gratis juridische hulp na een ongeval met letselschade.

Lees waarom u nadat u bent aangereden op de fiets de schadevergoeding het beste kunt laten claimen door een jurist van ons kantoor op de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het?

Nadat u bent aangereden op de fiets heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Schakel vandaag nog onze 100% gratis juridische hulp in. Daarmee bespaart u uzelf moeizame juridische discussies, kostbare tijd en energie. Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade. Of vul direct het contactformulier in. Vertel ons uw verhaal. We bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Claim uw recht op schadevergoeding

Vraag 13. Schadeformulier invullen: waar moet ik rekening mee houden?

Antwoord: het is belangrijk dat u de voor- en achterkant van het schadeformulier volledig invult. Lees het formulier goed door voordat u het ondertekent. Onderteken nooit iets waar u het niet mee eens bent!

Het schadeformulier is belangrijk bewijsmateriaal bij het indienen van een schadeclaim na een aanrijding op de fiets. Vul deze dan ook zo volledig mogelijk in.

Lees op de pagina Schadeformulier invullen hoe u dat doet.

Vraag 14. Moet ik een percentage van mijn schadevergoeding afstaan?

Antwoord: nee, u staat geen enkel percentage van uw schadevergoeding aan ons af.

De schadevergoeding die u ontvangt voor het ongeluk op de fiets is volledig voor u. Onze kosten moeten door de verzekeraar van de tegenpartij worden vergoed.

Lees alles over onze gratis juridische bijstand op de pagina 100% gratis juridische hulp.

Vraag 15. Hoe verloopt het traject en wanneer wordt de claim ingediend?

Antwoord: het traject verloopt volgens een vooropgesteld stappenplan.

Eén van onze juristen onderzoekt de aansprakelijkheid. Als de tegenpartij aansprakelijk te stellen is, vragen we u om een machtiging te ondertekenen. Daarmee kan de jurist de schade voor u vergoed krijgen. U kunt direct geholpen worden, omdat wij niet met wachtlijsten werken.

Bekijk het volledige stappenplan voor het claimen van een schadevergoeding bij een fietsongeval op de pagina Hoe verloopt het traject?

Vraag 16. Hoe gaat de WA-verzekeraar te werk?

Antwoord: de WA-verzekeraar is uw tegenpartij. U dient er rekening mee te houden dat de WA-verzekeraar altijd zal zoeken naar kleine ongeregeldheden om u minder of geen schadevergoeding te betalen.

Schakel direct één van onze ervaren juristen in. Nadat u bent aangereden op de fiets heeft u recht op de maximale schadevergoeding.

Lees waarom u ons vandaag nog moet inschakelen op de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het?

Nadat u bent aangereden op de fiets heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Schakel vandaag nog onze 100% gratis juridische hulp in. Daarmee bespaart u uzelf moeizame juridische discussies, kostbare tijd en energie. Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade. Of vul direct het contactformulier in. Vertel ons uw verhaal. We bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Claim uw recht op schadevergoeding

Vraag 17. Ik heb een rechtsbijstandverzekering, is dat niet voldoende?

Antwoord: wij horen vaak terugkerende klachten over de rechtshulp van rechtsbijstand, zoals:

 • De rechtsbijstandsmedewerkers tonen geen inzet en empathie
 • Cliënten moeten vaak lang wachten op een reactie van de behandelaar
 • De rechtsbijstandsmedewerkers willen de zaak voor te lage schadebedragen afhandelen

Ga voor meer informatie naar de pagina Aangereden op de fiets.

Vraag 18. 100% gratis juridische hulp: ontvang ik hier een bevestiging van?

Antwoord: ja, wij sturen u een machtigingsbrief waarin dit zwart op wit staat bevestigd.

Lees nu alvast waarom u recht heeft op 100% gratis juridisch advies en juridische hulp bij schade na een aanrijding op de fiets op de pagina 100% gratis juridische hulp.

Vraag 19. Heb ik juridische hulp nodig? Zo ja, waarom via jullie?

Antwoord: nadat u bent aangereden op de fiets heeft u recht op een rechtvaardige schadevergoeding. Daarbij heeft u juridische hulp nodig. Zonder die hulp krijgt u een fors lagere schadevergoeding uitgekeerd.

Via ons zodat u:

 • De maximale schadevergoeding ontvangt
 • Tussentijdse voorschotten krijgt uitgekeerd
 • Overal van op de hoogte wordt gehouden
 • U uzelf een boel energie, kostbare tijd en complexe juridische discussies bespaart

Bekijk alle voordelen op de pagina 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Vraag 20. Welke juridische werkzaamheden worden voor mij uitgevoerd?

Antwoord: onze juristen regelen alles voor u, zoals het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het voeren van complexe juridische discussies en het claimen van voorschotten.

U herstelt in alle rust van uw letsel. Onze juristen gaan ondertussen achter de maximale schadevergoeding aan voor de aanrijding waar u als fietser bij betrokken bent geraakt.

Bekijk alle werkzaamheden van onze juristen op de pagina Hoe verloopt het traject?

Aangereden op de fiets: claim vandaag nog uw schadevergoeding

U bent aangereden op de fiets waardoor u recht heeft op schadevergoeding. Onze juristen claimen de maximale schadevergoeding voor u en tussentijdse voorschotten. Tevens zorgen we ervoor dat uw zaak zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons over de aanrijding. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Over ons

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Wij werken gratis voor slachtoffers die letselschade oplopen als gevolg van een aanrijding in het verkeer

Team

Ons team bestaat uit juridisch hoog opgeleide gemotiveerde mensen, die alles in het werk zullen stellen uw schade zo rechtvaardig mogelijk vergoed te krijgen.

Tarieven

Wanneer wij uw zaak in behandeling nemen, garanderen wij schriftelijk dat u geen nota's van ons zult ontvangen. Wij werken geheel gratis voor het slachtoffer.