Aangereden: 20 waardevolle tips

  • Maximale schadevergoeding
  • Gegarandeerd kosteloze hulp
  • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig
  • Gespecialiseerd in aanrijdingen met letsel

U bent het slachtoffer geworden van een aanrijding met letselschade tot gevolg. Deze letselschade brengt altijd onkosten en ongemakken met zich mee. Vanzelfsprekend wilt u hier een passende schadevergoeding voor. Wij geven u graag 20 waardevolle tips zodat u, na de aanrijding, zo snel mogelijk de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Tip: wist u dat wij gratis werken voor letselschadeslachtoffers? Onze juristen gaan voor de maximale schadevergoeding, tussentijdse voorschotten en een snelle, maar efficiënte afhandeling van uw zaak. Daarnaast ontvangt u nuttige tips en adviezen. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons wat er precies is gebeurd. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Ga voor alle voordelen van juridische hulp naar de pagina 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Aanrijding met letsel: 20 tips voor slachtoffers

U zit met uw handen in het haar. U bent aangereden. Daarbij heeft u letselschade opgelopen, wat nu? Bekijk onze 20 tips en doe er uw voordeel mee!

1. Breng uzelf en anderen in veiligheid.
2. Vul na de aanrijding direct het schadeformulier in.
3. Verzamel gegevens van getuigen.
4. Maak foto’s.
5. Ga direct naar het ziekenhuis of uw huisarts.
6. Weiger contact geld van de tegenpartij.
7. Neem zo snel mogelijk contact met ons op.
8. Bewaar alle bonnen en rekeningen.
9. Schaf een logboek aan.
10. Leg nooit een verklaring af aan de WA-verzekeraar.
11. Geef altijd een kopie van originele documenten.
12. Laat altijd uw schadevergoeding claimen (licht en zwaar letsel).
13. Pluk de vruchten van gratis juridische hulp.
14. Maak bij twijfel gebruik van uw recht op een second opinion.
15. Stap naar een ander bureau over als u niet tevreden bent.
16. Geef nooit zomaar uw hele medische dossier uit handen.
17. Laat alle communicatie via uw belangenbehartiger lopen.
18. Erken uw eigen klachten: zoek hulp waar nodig.
19.  Houd uw jurist op de hoogte van uw situatie.
20.  Neem de tijd om te herstellen.

We gaan nu dieper in op de 20 meest waardevolle tips voor slachtoffers van een aanrijding met letsel.

Tip 1. Breng uzelf en anderen in veiligheid

De allereerste en zeer belangrijke tip na een aanrijding: breng uzelf en andere betrokkenen in veiligheid, als u daar toe in staat bent. Dit klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar als u in shock bent, paniek of angst voelt, is dat vaak niet zo vanzelfsprekend. Soms is het beter om in dezelfde positie te blijven liggen, om uw lichaam niet verder te beschadigen. Luister te allen tijde goed naar uw lichaam!

Tip 2. Vul na de aanrijding direct het schadeformulier in

Het is belangrijk dat u en de wederpartij het schadeformulier zo volledig mogelijk invullen. Lees het formulier goed door, voordat u het ondertekent. Bent u het niet eens met de informatie die de tegenpartij heeft opgegeven? Teken dan niet! Laat u nooit onder druk zetten om toch uw handtekening te plaatsen.

Tip 3. Verzamel gegevens van getuigen

Het is altijd goed om, direct na de aanrijding, gegevens van getuigen te verzamelen. Schrijf de namen, adresgegevens en telefoonnummers, eventueel de e-mailadressen, van een aantal omstanders op. Hoe meer, hoe beter. Dit kan later als bewijslast worden aangedragen in uw letselschadezaak.

Tip 4. Maak foto’s

Probeer altijd foto’s te maken van:

  • De plek van het ongeval
  • Uw letselschade
  • De materiële schade, zoals schade aan uw fiets, auto of kleding

Dit kan allemaal als bewijsmateriaal worden aangedragen in uw letselschadezaak.

Tip 5. Ga direct naar het ziekenhuis of uw huisarts

Bel 112 als u gewond bent geraakt bij het ongeval. Is dat niet nodig omdat u zeer licht letsel heeft opgelopen? Ga dan direct door naar uw huisarts. Laat uw verwondingen altijd even nakijken en verzorgen. Dit is één van onze belangrijkste tips. Ten eerste voor uw eigen gezondheid en ten tweede zodat het letsel gedocumenteerd wordt. Zo kan de verzekeraar geen twijfel zaaien over de oorzaak tussen uw klachten en het ongeval.

Tip 6. Weiger contant geld van de tegenpartij

Na een aanrijding komt het vaak voor dat de aansprakelijke tegenpartij geld aanbiedt aan het slachtoffer. Neem dit niet aan! Zelfs bij ogenschijnlijk beperkt letsel kunnen de kosten nog torenhoog oplopen, bijvoorbeeld wanneer:

  • Uw geringe nekpijn een voorteken bleek te zijn van whiplash. Dit letsel kan u vele lichamelijke, geestelijke en financiële ongemakken opleveren. Oftewel: allemaal onverwachtse kosten!
  • U een paar dagen ziek thuis bent van werk door de stress, angst of als het letsel toch erger blijkt dan u had verwacht
  • De reparatiekosten voor uw fiets, motor of auto hoger zijn dan u had ingeschat
  • Later blijkt dat uw smartphone, iPad of mp3 speler niet meer werkt

Tip 7. Neem zo snel mogelijk contact met ons op

Liever vandaag dan morgen! Zo voorkomt u:

  • Financiële problemen door onverwachtse rekeningen
  • Verjaring van uw zaak
  • Dat de WA-verzekeraar de relatie tussen het ongeval en uw klachten in twijfel trekt

Tip 8. Bewaar alle bonnen en rekeningen

Bewaar vanaf dag één alle bonnen en rekeningen die direct te herleiden zijn aan het ongeval, zoals:

  • Ziekenhuisnota’s
  • Rekeningen voor reparaties aan materiële schade, zoals: fiets, auto, mobiele telefoon
  • Kosten hondenuitlaatservice

Tip 9. Schaf een logboek aan (zet uw verklaring z.s.m. op papier)

Schrijf vanaf dag één alle gebeurtenissen omtrent het ongeval en uw letselschade op in een logboek. Zodat u geen belangrijke details vergeet. Omschrijf onder andere:

  • Hoe de aanrijding precies heeft plaatsgevonden
  • Wat voor letsel u heeft overgehouden aan het ongeval
  • Elk bezoek aan het ziekenhuis of uw huisarts
  • Niet gewerkte dagen
  • Hulp die u ontvangt van familie en vrienden
  • Kosten die u maakt
  • Uw psychische gesteldheid

Al deze informatie wordt gebruikt voor het maken van een complete schadeberekening, inclusief de bonnen en rekeningen die u heeft bewaard, zie tip 8.

Tip 10. Leg nooit een verklaring af aan de WA-verzekeraar

Wees u er te allen tijde van bewust dat de WA-verzekeraar de tegenpartij verdedigt. Alles wat u zegt, kan tegen u gebruikt worden en is moeilijk terug te draaien. Hoe meelevend de WA-verzekeraar ook overkomt, het is en blijft de tegenpartij! Verwijs de WA-verzekeraar dan ook altijd door naar uw persoonlijke jurist.

Tip 11. Geef altijd een kopie van originele documenten

Bewaar de originele documenten altijd in eigen beheer. Stel dat de documenten kwijtraken per post of door onzorgvuldigheid aan de kant van de WA-verzekeraar, dan bent u niet de originele documenten kwijt. Geef dus nooit originele documenten weg! Extra tip: zorg voor een digitale back-up om verlies bij schade te voorkomen.

Tip 12. Laat altijd uw schadevergoeding claimen

Zowel bij zeer licht als bij ernstig letsel, is het belangrijk dat u altijd een schadevergoeding laat claimen bij de aansprakelijke tegenpartij. Zelfs met zeer licht letsel krijgt u soms met meer onkosten te maken dan u aanvankelijk had verwacht. U moet bijvoorbeeld een hoog bedrag aan eigen risico betalen door een bezoek aan de EHBO, u bent een paar dagen minder productief als ZZP’er, uw telefoon blijkt niet meer naar behoren te functioneren of u heeft hulp in moeten schakelen voor de opvang van uw kinderen of huisdieren. Al deze onkosten komen voor een vergoeding in aanmerking.

Tip 13. Pluk de vruchten van gratis juridische hulp

In de Nederlandse wet staat dat u recht heeft op gratis juridisch advies en juridische hulp bij letselschade. Dit geldt uiteraard ook voor slachtoffers van een aanrijding. Daarnaast heeft u recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke tegenpartij. Neem altijd een letselschadejurist in de arm die u geen kosten in rekening brengt. De kosten voor de letselschadejurist moeten namelijk ook vergoed worden door de aansprakelijke tegenpartij.

Tip 14. Maak bij twijfel gebruik van uw recht op een second opinion

Is uw zaak al in behandeling bij de WA-verzekeraar? En heeft u een aanbod op schadevergoeding gekregen? Of een afwijzing van de aansprakelijkheid? Maar heeft u zo uw twijfels over de gang van zaken? Dan kunt u een gratis second opinion laten doen bij ons kantoor. Blijkt na de beoordeling dat:

  • Het aanbod op schadevergoeding te laag is? Of dat;
  • de aansprakelijkheid op de verkeerde gronden is afgewezen?

Dan kunt u kosteloos overstappen naar ons bureau. Wij zorgen er dan voor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Als wij van mening zijn dat het aanbod redelijk is, of aansprakelijkheid terecht is afgewezen, dan zeggen wij u dat ook eerlijk.

Tip 15. Stap naar een ander bureau over als u niet tevreden bent

Bent u niet tevreden over uw belangenbehartiger? Ook dan is het verstandig om een second opinion te laten uitvoeren of om gelijk over te stappen. En ook dan kunt u kosteloos overstappen naar ons bureau. Velen gingen u voor en beoordeelden onze juristen gemiddeld met een 9,0!

Bekijk de lovende recensies van échte cliënten op de pagina Ervaringen van cliënten.

Tip 16. Geef nooit zomaar uw hele medische dossier uit handen

In uw medische dossier staat uw hele medische verloop, van geboorte tot heden. De WA-verzekeraar heeft daar ten eerste niets mee te maken, dat zijn namelijk uw privézaken. En ten tweede kan het zomaar gebeuren dat de WA-verzekeraar zaken uit uw medische verleden gaat proberen te relateren aan uw letsel, om twijfel te zaaien over de oorzaak. Onze tip is om de verzekeraar alleen relevante informatie toe te sturen!

Tip 17. Laat alle communicatie via uw belangenbehartiger lopen

Zoekt de WA-verzekeraar contact met u? Stuur hem of haar dan door naar uw persoonlijke jurist. Het is wijs om al het contact via uw belangenbehartiger te laten verlopen. Dit voorkomt ruis op de lijn en dat de WA-verzekeraar u verklaringen probeert te ontfutselen.

Tip 18. Erken uw eigen klachten; zoek hulp waar nodig

Ga met al uw klachten direct naar uw huisarts: wordt de hoofdpijn, nekpijn of rugpijn erger? Is een wond aan het infecteren? Of heeft u psychische klachten overgehouden aan het letsel? Ook dan is het belangrijk dat u contact opneemt met uw huisarts voor een mogelijke doorverwijzing. Schaam u niet voor uw klachten. Erkenning is de eerste stap tot genezing!

Tip 19. Houd uw jurist op de hoogte van uw situatie

Een zeer belangrijke tip: houd ons, vanaf het moment van de aanrijding, goed op de hoogte van alle ontwikkelingen die belangrijk zijn voor uw letselschadezaak. U kunt hierbij denken aan veranderingen in uw:

  • Medische situatie: bij verbetering of verergering van uw klachten, etc.
  • Gemoedstoestand
  • Werksituatie: bij ontslag, etc.

Veranderingen kunnen een grote impact hebben op de hoogte van uw schadevergoeding!

Tip 20. Neem de tijd om te herstellen

Rust en tijd zijn twee hele belangrijke begrippen voor een optimaal herstel. Neem daarom alle tijd om in alle rust van uw letsel te herstellen. Wellicht vinden mensen in uw omgeving dat het niet snel genoeg gaat: collega’s, kennissen of zelfs dierbare naasten. Laat u niet opjutten door anderen! Luister goed naar uw lichaam en naar uw revalidatiearts. Probeer uw herstel niet af te forceren.

Gouden tip

Bouw vanaf dag één aan uw eigen letselschadedossier. Bewaar alle belangrijke papieren in één map:

  • Het ingevulde schadeformulier
  • Bonnen en rekeningen
  • Getuigenverklaringen
  • Foto’s van de aanrijding en het ontstane letsel
  • Uw medische dossier
  • Gegevens van alle contactpersonen omtrent uw letselschadezaak

Zo heeft u altijd alles bij de hand en raakt u geen belangrijke documenten kwijt!

Profiteer van gratis juridische hulp bij letselschade

Wij adviseren u om altijd een ervaren jurist in te schakelen om uw schadevergoeding te claimen. Dit scheelt u veel tijd, frustratie en complexe juridische discussies. Laat onze juristen doen waar zij voor opgeleid zijn, met passie en vaak een verbluffend resultaat voor u. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Over ons icon

Over ons

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Wij werken gratis voor slachtoffers die letselschade oplopen als gevolg van een aanrijding in het verkeer

Power icon

Team

Ons team bestaat uit juridisch hoog opgeleide gemotiveerde mensen, die alles in het werk zullen stellen uw schade zo rechtvaardig mogelijk vergoed te krijgen.

Tarieven icon

Tarieven

Wanneer wij uw zaak in behandeling nemen, garanderen wij schriftelijk dat u geen nota's van ons zult ontvangen. Wij werken geheel gratis voor het slachtoffer.