Aanrijding Letsel

Tegenpartij aansprakelijk stellen

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig
 • Gespecialiseerd in aanrijdingen met letsel

U bent betrokken geraakt bij een aanrijding in het verkeer door de schuld van een ander. Door het ongeluk heeft u letselschade opgelopen. Ongeacht de ernst van uw letsel, moet de schade vergoed worden door de aansprakelijke tegenpartij. Maar hoe doet u dat? De tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Wij leggen het stap voor stap aan u uit.

Tegenpartij aansprakelijk stellen na een aanrijding

Elk letselschadeslachtoffer heeft recht op 100% gratis juridische hulp. Daar staan wij dan ook garant voor. Vul het contactformulier in met uw naam, telefoonnummer en ongeluk. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug. Onze juristen stellen de tegenpartij graag voor u aansprakelijk. Dat scheelt u een hoop frustratie en kostbare tijd.

Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Zelf de tegenpartij aansprakelijk stellen

Wilt u zelf de tegenpartij aansprakelijk stellen? Doe dit dan aan de hand van het volgende stappenplan:

 1. U schrijft een aansprakelijkheidsbrief naar de tegenpartij
 2. In deze brief vermeldt u:
 • Alle gegevens van u en de tegenpartij
 • De datum en toedracht van het ongeval
 • Nadrukkelijk dat de tegenpartij aansprakelijk is voor alle geleden en nog te lijden schade
 • Dat het gaat om een stuitingshandeling, om verjaring tegen te gaan
 • Dat u recht heeft op smartengeld en de wettelijke rente
 • De verwachte reactietermijn
 • Kopieën van bewijslast
 1. Verstuur de brief altijd per aangetekende post naar de tegenpartij

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Of bent u bang dat u cruciale informatie vergeet? Schakel dan de hulp in van ons letselschadebureau. Onze juristen stellen deze brief gratis voor u op. Zo weet u zeker dat de brief juridisch correct is én dat alle belangrijke informatie erin verwerkt is. Zie ook tip 3!

Tegenpartij aansprakelijk stellen 5 tips

U bent aangereden door een aansprakelijke tegenpartij, wat nu? Wij hebben 5 gouden tips voor u op een rijtje gezet.

Tip 1. Verzamel zoveel mogelijk bewijs van het ongeval

Na het ongeluk is het belangrijk dat u samen met de tegenpartij een schadeformulier invult. Doe dit zo volledig mogelijk. Zet allebei een handtekening op het formulier als u het eens bent met de ingevulde gegevens. Verder kunt u:

 • Gegevens verzamelen van getuigen
 • Foto’s maken van het ongeluk

Tip 2. Ga direct naar uw huisarts

Dit is zeer belangrijk voor uw eigen gezondheid. Daarnaast is het belangrijk dat de relatie tussen uw klachten en het ongeval wordt gedocumenteerd. Dit is een vorm van bewijslast die nodig is om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Tip 3. Laat een aansprakelijkstelling voor u opstellen

Wij adviseren u om dit te laten doen door een ervaren jurist. Zo weet u zeker dat er geen juridische onjuistheden in de brief staan. En dat u alle belangrijke informatie in de aansprakelijkheidsbrief heeft verwerkt. Dit kan anders tegen u werken in het verdere verloop van uw letselschadezaak.

Tip 4. Wacht niet met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij

Neem gelijk contact met ons op, zodat wij nog diezelfde dag voor u aan de slag kunnen gaan. Hoe sneller, hoe beter. Anders loopt u het risico op:

 • Opstapelende rekeningen
 • Een verzekeraar die de relatie tussen het ongeluk en uw klachten in twijfel trekt
 • Verjaring

Tip 5. Schrijf alles op

Over de toedracht van het ongeval tot de gebeurtenissen na het ongeval. Zo kan de tegenpartij voor alle schade aansprakelijk gesteld worden. Daarnaast vergeet u niet wat er precies is gebeurd. Als u moet bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is, moet u immers wel de precieze toedracht kunnen omschrijven.

Aansprakelijkheid ongeval

De tegenpartij is aansprakelijk te stellen voor een ongeval als hij of zij een verkeersfout heeft begaan. In sommige gevallen heeft u zelfs recht op een (gedeeltelijke) schadevergoeding als u deels of geheel schuldig bent aan het ongeval. En wist u dat u soms zelfs recht heeft op schadevergoeding bij eenzijdige ongevallen? Wij leggen het hieronder voor u uit.

Aansprakelijkheid bij aanrijding tussen zwakke en sterke verkeersdeelnemer

In het verkeer hebben voetgangers en fietsers de positie van zwakke verkeersdeelnemer. Alle overige voertuigen hebben de positie van sterke verkeersdeelnemer. Hoe zit het met de aansprakelijkheid als u als zwakke verkeersdeelnemer wordt aangereden door een sterke verkeersdeelnemer?

Schuld motorvoertuig

100% schadevergoeding

Beiden schuldig

U krijgt minstens 50% van de schade vergoed. Dit kan oplopen tot 100%, afhankelijk van de verkeersfouten en de ernst van uw letsel.

Eigen schuld

U krijgt minstens 50% van de schade vergoed. Dit kan oplopen tot 100%, afhankelijk van de verkeersfouten en de ernst van uw letsel.

Aansprakelijkheid bij aanrijding tussen twee motorvoertuigen of twee fietsers-voetgangers

Maar hoe stel je de tegenpartij aansprakelijk als het om twee motorvoertuigen gaat? Of twee fietsers? Wie eist, bewijst; u moet dus altijd zoveel mogelijk bewijs verzamelen. Dit doet u op de plek van het ongeluk, met behulp van getuigen en eventuele straatcamera’s.

De tegenpartij is duidelijk aanwijsbaar als schuldige wanneer hij of zij:

 • Door rood rijdt, haaientanden of stopborden negeert
 • Geen voorrang verleent
 • Een ongeluk veroorzaakt tijdens het uitvoeren van een bijzondere manoeuvre

Het kan ook zijn dat u beiden schuldig bent aan het ongeval. Dan heeft u alsnog recht op een deel van de schadevergoeding. Er wordt dan gekeken naar uw aandeel in het ongeval en de ernst van het letsel.

Eenzijdige ongevallen

Zelfs bij eenzijdige ongevallen heeft u in bepaalde gevallen recht op schadevergoeding. De inzittenden kunnen de schade in de meeste gevallen verhalen via de WA-verzekering van de bestuurder. Maar zelfs de bestuurder krijgt de schade volledig vergoed als hij of zij een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) heeft afgesloten.

Schakel vandaag nog een letselschadejurist in

In alle gevallen raden wij u aan om altijd een ervaren jurist in te schakelen voor de aansprakelijkstelling. Onze juristen hebben ervaring met alle soorten verkeersongevallen. Dit zorgt ervoor dat uw zaak snel en naar volle tevredenheid wordt afgehandeld. Kom direct in actie: vul het contactformulier in. Dan gaan wij voor u aan de slag!

Over ons

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Wij werken gratis voor slachtoffers die letselschade oplopen als gevolg van een aanrijding in het verkeer

Team

Ons team bestaat uit juridisch hoog opgeleide gemotiveerde mensen, die alles in het werk zullen stellen uw schade zo rechtvaardig mogelijk vergoed te krijgen.

Tarieven

Wanneer wij uw zaak in behandeling nemen, garanderen wij schriftelijk dat u geen nota's van ons zult ontvangen. Wij werken geheel gratis voor het slachtoffer.