schadevergoeding bij letselschade

Schadevergoeding

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig
 • Gespecialiseerd in aanrijdingen met letsel

U wilt schadevergoeding claimen na een aanrijding. Door deze aanrijding heeft u namelijk letselschade opgelopen. U wilt logischerwijs dat deze schade vergoed wordt. Wij adviseren u om hulp in te schakelen bij het claimen van een schadevergoeding na een aanrijding. Zodat u rustig kunt herstellen van uw letsel en de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Laat direct uw schadevergoeding claimen na een aanrijding

Onze juristen werken 100% gratis voor u als letselschadeslachtoffer. Dit scheelt u een heleboel kostbare tijd, frustratie en moeizame discussies. Wij regelen de maximale schadevergoeding en tussentijdse voorschotten. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons over het ongeval. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Schadevergoeding na een aanrijding: bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden

Claim nu uw schade!

Vraag 1. Wat is letselschade?

Antwoord: alle lichamelijke of psychische klachten die worden veroorzaakt door de aanrijding. Zowel de materiële als de immateriële schade komt aan bod bij het claimen van de maximale schadevergoeding na een aanrijding.

Ga voor voorbeelden van schadeposten naar de pagina Overzicht schadeposten.

Vraag 2. Er is sprake van lichte klachten, is een schadevergoeding dan wel noodzakelijk?

Antwoord: ja, wij raden u aan om altijd een schadevergoeding na een aanrijding te laten claimen.

De kosten voor uw letselschade kunnen een stuk hoger uitvallen dan u verwacht. Daarnaast kan uw letsel binnen een paar dagen verslechteren. Pijn in uw schouder, nekpijn of rugpijn kunnen bijvoorbeeld wijzen op de eerste klachten van whiplash.

Laat daarom altijd een schadeclaim indienen voor schadevergoeding bij letselschade. Lees hoe het letselschadetraject verloopt op de pagina Hoe verloopt het traject?

Vraag 3. Heb ik na een aanrijding, recht op schadevergoeding?

Antwoord: als de tegenpartij (deels) aansprakelijk is voor het ongeval heeft u altijd recht op (een gedeeltelijke) schadevergoeding voor de letselschade.

U bent als fietser of voetganger aangereden door een motorvoertuig en wilt een schadevergoeding eisen van de tegenpartij. De tegenpartij is u bijna altijd een vergoeding van minstens 50% van de letselschade verschuldigd na de aanrijding. Ook al heeft u zelf schuld aan het ongeval.

Ga voor meer informatie naar de pagina Fietsers & voetgangers altijd recht op schadevergoeding.

U bent als motorvoertuig door een ander motorvoertuig of als fietser door een andere fietser aangereden en u eist een schadevergoeding. Dan moet er gekeken worden naar de toedracht van het verkeersongeval en de ernst van uw letsel.

Ga voor meer informatie naar de pagina Tegenpartij aansprakelijk stellen.

Vraag 4. Ontvang ik een voorschot op mijn schadevergoeding?

Antwoord: als uw zaak door ons in behandeling wordt genomen, krijgt u zo snel mogelijk een voorschot op de schadevergoeding voor uw letselschade.

Kies voor een samenwerking met onze juristen. Lees alles over de voordelen op de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het?

Vraag 5. Wat wordt de hoogte van mijn schadevergoeding?

Antwoord: de hoogte van de schadevergoeding bij een ongeval is pas te bepalen als u (zo goed als mogelijk) genezen bent van uw letsel. In de tussentijd blijft u namelijk schade lijden.

U kunt uw voorlopige letselschade berekenen met onze snelle of uitgebreide test. Of u kunt direct contact met ons opnemen. Onze juristen kunnen een accurate schatting maken van de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Ga voor meer informatie naar de pagina Hoogte schadevergoeding.

U wilt schadevergoeding claimen na een aanrijding waarbij u letsel heeft opgelopen. Schakel onze 100% gratis juridische hulp in. Onze juristen regelen de maximale schadevergoeding voor u en tussentijdse voorschotten. Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Kom direct in actie

Vraag 6. Hoe en wanneer wordt de schadevergoeding uitbetaald?

Antwoord: indien het dossier door ons in behandeling wordt genomen, krijgt u de vergoeding voor de letselschade na de aanrijding rechtstreeks op uw eigen bankrekening gestort aan het einde van uw herstelperiode. In de tussentijd krijgt u voorschotten uitgekeerd op uw schade.

Ga voor meer voordelen van een samenwerking met ons kantoor naar de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het?

Vraag 7. Waarom is het belangrijk om direct actie te ondernemen?

Antwoord: zodat u niet in de financiële problemen komt door opstapelende rekeningen.

De rekening voor het eigen risico van uw zorgverzekering is vaak erg hoog en moet binnen een bepaalde termijn betaald worden. U wilt daarnaast ook niet dat de WA-verzekeraar de relatie tussen uw lichamelijke of psychische klachten en het ongeval in twijfel gaat trekken. Laat daarom zo snel mogelijk de schadevergoeding claimen waar u recht op heeft na de aanrijding.

Ga voor meer informatie naar de pagina Aangereden: 20 waardevolle tips.

Vraag 8. 100% gratis juridische hulp: hoe zit dat precies?

Antwoord: wij bieden u gegarandeerd 100% gratis juridische hulp. Daar heeft u namelijk recht op als letselschadeslachtoffer. Dit is in Nederland in de wet vastgelegd. Onze kosten dienen vergoed te worden door de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. U krijgt dit schriftelijk van ons bevestigd.

Ga voor meer informatie naar de pagina 100% gratis juridische hulp.

Vraag 9. Kan ik een rekening verwachten van mijn zorgverzekeraar?

Antwoord: ja, u kunt een rekening verwachten voor het eigen risico van uw zorgverzekering.

Daarom is het belangrijk dat u snel contact met ons opneemt voor het claimen van schadevergoeding na een aanrijding. Uiteindelijk moeten deze kosten vergoed worden door de verzekering van de aansprakelijke tegenpartij.

Ga voor een overzicht van alle mogelijke schadeposten naar de pagina Overzicht schadeposten.

Vraag 10. Vanwege mijn klachten kan ik een tijd niet werken, wat nu?

Antwoord: de inkomsten die u dan misloopt, dienen vergoed te worden door de aansprakelijke tegenpartij.

Raakt u (tijdelijk) arbeidsongeschikt of houdt u zelfs blijvend letsel over na de aanrijding? Dan gaan wij alle oplopende schade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Waaronder misgelopen inkomsten. Ook overwerk en zwart werk kunnen worden geclaimd. Dit valt allemaal onder de schadevergoeding waar u recht op heeft na de aanrijding.

Lees wanneer de tegenpartij aansprakelijk is te stellen op de pagina Tegenpartij aansprakelijk stellen.

U wilt schadevergoeding claimen na een aanrijding waarbij u letsel heeft opgelopen. Schakel onze 100% gratis juridische hulp in. Onze juristen regelen de maximale schadevergoeding voor u en tussentijdse voorschotten. Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Kom direct in actie

Vraag 11. Stellen jullie de tegenpartij voor mij aansprakelijk?

Antwoord: ja, als uw zaak door ons in behandeling wordt genomen, stellen wij de tegenpartij voor u aansprakelijk. Uw jurist stelt de tegenpartij aansprakelijk door middel van een aansprakelijkstelling in de aansprakelijkheidsbrief. Deze aansprakelijkstelling doen we uiteraard 100% gratis. Net als alle andere stappen in het letselschadeproces.

Lees wat onze juristen voor u regelen op de pagina Wat te doen na een aanrijding: 15 stappenplan.

Claim nu uw schade!

Vraag 12. Hoe zit het met de verzekering?

Antwoord: de verzekering van de tegenpartij moet uw schade volledig vergoeden.

Maar als u zelf met de WA-verzekeraar in zee gaat, krijgt u vaak een fors lagere schadevergoeding aangeboden. De WA-verzekeraar gaat namelijk voor winst voor de verzekeringsmaatschappij. Onze juristen gaan daarentegen voor de maximale schadevergoeding voor de letselschade die u heeft opgelopen na het ongeval.

Ga naar de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het? voor een uitgebreide uitleg over de voordelen van ons letselschadebureau.

Vraag 13. Mijn zaak is reeds in behandeling bij de verzekeraar van de tegenpartij, wat nu?

Antwoord: wij adviseren u om zo snel mogelijk over te stappen op de 100% gratis juridisch advies en juridische hulp van ons bureau. Zodat wij direct de schadevergoeding claimen waar u recht op heeft na de aanrijding.

Waarom dit voordeliger voor u is?

 • U bespaart uzelf kostbare tijd, frustraties en complexe juridische discussies
 • Wij regelen de maximale letselschadevergoeding voor u
 • Én tussentijdse voorschotten

Ga naar de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het?, voor meer informatie over het verschil van een samenwerking met de WA-verzekeraar of met een jurist van ons bureau.

Vraag 14. Wat zijn de meest voorkomende schadeposten na een aanrijding met letsel?

Antwoord: de meest voorkomende schadeposten zijn:

 • Medische kosten
 • Misgelopen inkomsten
 • Schade aan persoonlijke eigendommen
 • Hulp in het huishouden

Ken uw rechten. U heeft recht op een complete schadevergoeding bij een ongeluk. Bekijk de volledige lijst van verschillende soorten schadeposten op de pagina Overzicht schadeposten.

Vraag 15. Beide partijen schuldig; heb ik recht op schadevergoeding?

Antwoord: ja, dan heeft u nog steeds recht op een schadevergoeding na de aanrijding. Er moet dan berekend worden op hoeveel schadevergoeding u recht heeft.

Als fietser of voetganger heeft u recht op een vergoeding van minstens 50% van de totale schade. Zelfs als het ongeval geheel uw eigen schuld was. Ga voor meer informatie naar de pagina Fietsers & voetgangers altijd recht op schadevergoeding.

Bent u in een fietser-fietser aanrijding terechtgekomen? Of in een botsing tussen twee motorvoertuigen? Ook dan heeft u recht op een deel van de schadevergoeding na het verkeersongeval. Lees er meer over op de pagina Tegenpartij aansprakelijk stellen.

U wilt schadevergoeding claimen na een aanrijding waarbij u letsel heeft opgelopen. Schakel onze 100% gratis juridische hulp in. Onze juristen regelen de maximale schadevergoeding voor u en tussentijdse voorschotten. Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Kom direct in actie

Vraag 16. Wat is smartengeld, heb ik daar recht op?

Antwoord: smartengeld is de vergoeding die u als slachtoffer krijgt voor de pijn, het verdriet en een (tijdelijke) vermindering van levenskwaliteit, die u ervaart door het opgelopen letsel. We noemen dit ook wel de immateriële schade. Het is belangrijk dat u uw rechten kent. U heeft namelijk altijd recht op smartengeld na een aanrijding waarbij u letsel heeft opgelopen. Heeft u een posttraumatische stressstoornis (ptss) opgelopen door het verkeersongeval? Dan moet dit ook worden meegenomen in de berekening van het smartengeld.

Ga voor meer informatie naar de pagina Smartengeld claimen.

Vraag 17. Schadeformulier invullen: waar rekening mee te houden?

Antwoord: het is belangrijk dat u en de tegenpartij de voor- en achterkant van het schadeformulier zo volledig mogelijk invullen. Lees alles goed door voordat u het formulier ondertekent. Onderteken nooit iets waar u het niet mee eens bent.

Bekijk de uitgebreide uitleg op de pagina Schadeformulier invullen.

Vraag 18. Aanbod tot schadevergoeding ontvangen, kan ik dit laten toetsen?

Antwoord: ja, wij kunnen gratis een second opinion voor u uitvoeren.

Meestal valt de schadevergoeding na een ongeval veel hoger uit dan het bedrag dat de WA-verzekeraar u aanbiedt. Blijkt dat uit de second opinion? Stap dan direct over op de juridische hulp van ons kantoor. Onze juristen claimen de schadevergoeding waar u recht op heeft na de aanrijding. Ook als u al wordt bijgestaan door een ander letselschadekantoor, kun u bij ons een second opinion laten uitvoeren.

Lees waarom u vandaag die overstap nog moet maken op de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het?

Vraag 19. De tegenpartij is doorgereden / had geen rijbewijs / was onder invloed, wat nu?

Antwoord: u heeft dan nog steeds recht op schadevergoeding na het ongeluk als de tegenpartij aansprakelijk is te stellen voor de verkeersfouten.

Als de tegenpartij is doorgereden, dienen wij voor u een schadeclaim in bij het Waarborgfonds Motorverkeer. U moet daarvoor wel:

 • direct online of telefonisch aangifte doen als u het kenteken niet heeft kunnen noteren of;
 • binnen 14 dagen aangifte doen als u het kenteken wel heeft kunnen noteren.

Als u niet binnen de vastgestelde termijn aangifte doet van het ongeval, neemt het Waarborgfonds de schadeclaim niet in behandeling.

Als de tegenpartij onder invloed was, heeft u ook recht op een schadevergoeding na de aanrijding. Zelfs als de WA-verzekeraar iets anders beweert. Schakel onze juristen in om vermoeiende discussies over de aansprakelijkheid te voorkomen. Wij gaan dan direct de schade verhalen op de WA-verzekering van de tegenpartij. Ook als de bestuurder geen rijbewijs had, kunt u bij ons terecht. Dan richten we ons tot de WA-verzekering van het desbetreffende motorvoertuig.

Ga voor meer informatie over het letselschadetraject naar de pagina Hoe verloopt het traject?

Vraag 20. De tegenpartij is niet verzekerd, wat nu?

Antwoord: dan dienen onze juristen een claim voor u in bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Het Waarborgfonds Motorverkeer gaat alleen op onze claim tot schadevergoeding in als u binnen 14 dagen aangifte doet van de aanrijding bij het politiebureau. Ook moet u de gegevens van de onverzekerde dader hebben genoteerd en minstens één getuige hebben van het ongeval.

Bekijk de pagina Hoe verloopt het traject? voor alle stappen in het letselschadetraject.

U wilt schadevergoeding claimen na een aanrijding waarbij u letsel heeft opgelopen. Schakel onze 100% gratis juridische hulp in. Onze juristen regelen de maximale schadevergoeding voor u en tussentijdse voorschotten. Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Kom direct in actie

Vraag 21. Zelf mijn schade regelen: waarom raadt u dit af?

Antwoord: omdat de WA-verzekeraar u altijd een fors lagere schadevergoeding zal aanbieden.

U heeft als slachtoffer recht op de maximale schadevergoeding na een aanrijding. De WA-verzekeraar gaat echter voor winst voor de verzekeringsmaatschappij. Onze juristen gaan wél voor de maximale schadevergoeding na een ongeluk.

Bekijk op de pagina Aangereden en verzekering: hoe werkt het? waarom u de schadeclaim beter door ons kunt laten afhandelen.

Vraag 22. Moet ik een percentage van mijn schadevergoeding afdragen?

Antwoord: nee, u hoeft geen enkel deel van uw letselschadevergoeding aan ons kantoor af te dragen. In de Nederlandse wet staat namelijk dat u recht heeft op gratis juridische hulp.

Ga voor meer informatie naar de pagina 100% gratis juridische hulp.

Vraag 23. Hoe werkt het claimen van schadevergoeding, hoe gaan jullie te werk?

Antwoord: u krijgt een jurist toegewezen die alles voor u regelt volgens een vooropgesteld stappenplan. U kunt dan onderwijl rustig herstellen van uw letsel.

Ga voor het complete stappenplan naar de pagina Hoe verloopt het traject?

Vraag 24. Ik heb een rechtsbijstandverzekering, is dat niet voldoende?

Antwoord: wij horen van cliënten vaak klachten over de rechtshulp van rechtsbijstand, zoals:

 • Cliënten moeten vaak lang wachten op reacties van de rechtsbijstand medewerkers
 • De rechtsbijstand medewerkers willen vaak akkoord gaan met te lage schadevergoedingsbedragen
 • Cliënten voelen zich niet serieus genomen door de rechtsbijstand medewerkers

Kom op voor uw rechten als slachtoffer! U heeft recht op de maximale schadevergoeding na een aanrijding.

Lees de voordelen van onze juristen op de pagina 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Vraag 25. Wat zijn de ervaringen van cliënten?

Antwoord: Ga voor échte recensies van échte cliënten naar de pagina Ervaringen van cliënten.

Vraag 26. Waarom juridische hulp inschakelen en waarom via jullie?

Antwoord: u heeft recht op gratis juridisch advies en juridische hulp, en het laat uw herstelproces soepeler verlopen. Stress gaat niet goed samen met een gebroken ledemaat, pijn aan uw nek of rugklachten na een aanrijding.

Een paar voordelen van een samenwerking met ons bureau:

 • Uw persoonlijke jurist regelt alles voor u
 • U krijgt de hoogste schadevergoeding na de aanrijding
 • Wij regelen tussentijdse voorschotten voor u

Bekijk alle voordelen op de pagina 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Claim nu uw schade!

Wacht niet langer met het laten claimen van een schadevergoeding

Laat direct uw schadevergoeding eisen na een aanrijding. U heeft recht op een vergoeding na het ongeval voor uw letselschade. Wij werken 100% gratis voor u. Onze juristen gaan achter de maximale schadevergoeding aan, terwijl u rustig kunt herstellen van uw letsel. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons uw verhaal. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Over ons

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Wij werken gratis voor slachtoffers die letselschade oplopen als gevolg van een aanrijding in het verkeer

Team

Ons team bestaat uit juridisch hoog opgeleide gemotiveerde mensen, die alles in het werk zullen stellen uw schade zo rechtvaardig mogelijk vergoed te krijgen.

Tarieven

Wanneer wij uw zaak in behandeling nemen, garanderen wij schriftelijk dat u geen nota's van ons zult ontvangen. Wij werken geheel gratis voor het slachtoffer.