schadevergoeding bij letselschade

Hoogte schadevergoeding

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig
 • Gespecialiseerd in aanrijdingen met letsel

U wilt weten wat de hoogte van de schadevergoeding wordt voor de aanrijding waarbij u letselschade heeft opgelopen. Dat is een heel begrijpelijke vraag. U wilt immers weten waar u aan toe bent. Is de tegenpartij (deels) aansprakelijk te stellen voor het ongeval? Dan heeft u recht op letselschadevergoeding. De hoogte van deze schadevergoeding moet heel zorgvuldig worden berekend. Wij adviseren u dan ook om dit te laten doen door een ervaren jurist.

Wij werken 100% gratis voor letselschadeslachtoffers. Onze juristen kunnen een heel nauwkeurige berekening maken van alle letselschade die u heeft geleden. Zij zien niets over het hoofd. Waardoor u krijgt waar u recht op heeft. Vul direct het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Dan wordt u dezelfde werkdag nog gebeld door een van onze ervaren juristen.

Bekijk de 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Berekening hoogte schadevergoeding

Als u bent aangereden, krijgt u met veel onkosten te maken. Duidelijk zichtbare kosten, maar ook indirecte en toekomstige kosten. Daar moet allemaal rekening mee worden gehouden bij de berekening van de maximale schadevergoeding. Deze berekening moet zeer nauwkeurig worden uitgevoerd door een ervaren jurist. Zodat alle kosten worden vergoed en u niet met rekeningen wordt opgescheept die u uit eigen zak moet betalen.

Elke aanrijding is anders. Dat geldt ook voor de slachtoffers. Geen één slachtoffer loopt precies dezelfde verwoningen op en maakt dezelfde onkosten. Er bestaat dan ook geen tabel waarin de hoogte de uw schadevergoeding is terug te vinden. Daarom is het onmogelijk om zo een-twee-drie de exacte hoogte de uw schadevergoeding te bepalen. Als iemand u dat wel aanbiedt, dan is er iets niet in de haak.

Wij kunnen wel alvast een schatting voor u maken aan de hand van uw verhaal. U hoeft daarvoor alleen maar contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Exacte berekening hoogte schadevergoeding als u hersteld bent

Wij begrijpen dat u graag wilt weten waar u aan toe bent. Daarom maken onze juristen een nauwkeurige schatting van schadevergoeding waar u recht op heeft. Toch kan het zijn dat er nog onkosten de revue passeren in de komende maanden. Zelfs bij zeer licht letsel. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat uw lichte nekklachten omslaan in een whiplash aandoening. Dat betekent dan ook dat u met nog meer onverwachtse kosten te maken krijgt.

Daarom kan de exacte hoogte van schadevergoeding pas worden berekend aan het einde van uw letselschadetraject. Dit einde kenmerkt zich doordat u geheel genezen bent. Of zo goed als mogelijk, als de behandelde arts geen of een minimale kans ziet op verder herstel. Uiteraard moeten alle kosten die u maakt door de aansprakelijke tegenpartij worden vergoed.

Schadeposten bepalen hoogte schadevergoeding

De hoogte van schadevergoeding wordt bepaald door de materiële en immateriële schade die u oploopt door het ongeval. Onder de materiële schade vallen verschillende schadeposten, zoals:

 • Alle medische kosten; eigen risico, medicijnen, revalidatiekosten
 • Al uw misgelopen inkomsten; bonussen, promotie, freelanceopdrachten
 • Reiskosten
 • Hulp in het huishouden
 • Kinderopvang
 • Hondenuitlaatservice
 • Concertkaartjes, sportabonnement of vakantie die u moet laten schieten
 • Aanpassingen in uw huis of sportbeoefening als u bijvoorbeeld in een rolstoel terechtkomt
 • Persoonlijke bezittingen; kleding, smartphone, sieraden

Dit zijn een aantal voorbeelden van kosten die door de aansprakelijke tegenpartij vergoed moeten worden. Wellicht zitten er schadeposten bij waar u totaal niet bij stil had gestaan. Laat u daarom altijd bijstaan door een ervaren jurist. Zodat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wat ook heel belangrijk is, is dat u al deze schadeposten bijhoudt. Bewaar daarom alle bonnetjes en houdt een logboek bij van alle gebeurtenissen die direct of indirect zijn veroorzaakt door de aanrijding.

De immateriële schade heeft één schadepost: smartengeld.

Smartengeld bepaalt deels hoogte schadevergoeding

Smartengeld is het deel van de schadevergoeding dat u krijgt voor alle pijn, verdriet en verminderde levensvreugde die u ervaart door de aanrijding. U heeft daar als slachtoffer altijd recht op. Want u zult altijd een bepaalde mate van leed ervaren na een ongeval met letselschade tot gevolg. U heeft bijvoorbeeld pijn aan uw verwondingen, u bent (tijdelijk) angstig in het verkeer of u ervaart andere ongemakken doordat u (tijdelijk) niet optimaal kunt functioneren.

Het kan bijvoorbeeld dat u tijdelijk niet kunt sporten, uw kinderen niet kunt optillen of niet kunt wandelen met de hond. Deze dingen kunnen u veel gevoelens van onmacht en verdriet bezorgen. Omdat de aansprakelijke tegenpartij ook daar verantwoordelijk voor is, krijgt u ook daar een vergoeding voor.

Hoogte schadevergoeding: laat ons een schatting maken

U heeft nu kunnen lezen dat de berekening van de hoogte van schadevergoeding niet eenvoudig is. Uiteraard wilt u nog steeds graag weten hoeveel schadevergoeding u gaat ontvangen. Daarom adviseren wij u om een schatting van de uiteindelijke schadevergoeding te laten maken door een ervaren jurist.

Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring in het claimen van letselschadevergoedingen. Daarom weten onze juristen precies waar ze op moeten letten. Zodat u niet voor onverwachtse kosten komt te staan. Onze hulp is geheel vrijblijvend en 100% gratis. Neem daarom contact met ons op via het contactformulier. Dan helpen wij u graag verder.

Over ons

Wat doen wij en voor wie doen wij dat? Wij werken gratis voor slachtoffers die letselschade oplopen als gevolg van een aanrijding in het verkeer

Team

Ons team bestaat uit juridisch hoog opgeleide gemotiveerde mensen, die alles in het werk zullen stellen uw schade zo rechtvaardig mogelijk vergoed te krijgen.

Tarieven

Wanneer wij uw zaak in behandeling nemen, garanderen wij schriftelijk dat u geen nota's van ons zult ontvangen. Wij werken geheel gratis voor het slachtoffer.